Aproximativ 40% dintre pacienții cu diabet zaharat de tip 2 au această mutație, au spus cercetătorii

by Richsadler
in blog
Comments are off for this post.

Aproximativ 40% dintre pacienții cu diabet zaharat de tip 2 au această mutație, au spus cercetătorii

Aprobarea urmează rezultatele a șapte studii clinice în total 4.480 de pacienți cu diabet de tip 2, ale căror studii esențiale au arătat că medicamentul a depășit placebo în îmbunătățirea controlului glicemic, măsurat cu HbA1c, a spus agenția.

În martie, FDA i-a spus medicului Boehringer Ingelheim că medicamentul nu va fi aprobat până când compania nu va remedia deficiențele la fabrica sa de producție.

Agenția solicită patru studii post-comercializare a empagliflozinei:

Finalizarea unui studiu în curs de desfășurare a rezultatelor cardiovasculare Un studiu farmacocinetic / farmacodinamic pediatric Un studiu pediatric de siguranță și eficacitate, care va analiza și sănătatea și dezvoltarea oaselor Un studiu de toxicitate juvenilă la animale, cu accent pe dezvoltarea renală, dezvoltarea și creșterea oaselor

În comunicatul său de presă, FDA a avertizat, de asemenea, că medicamentul poate provoca deshidratare, ducând la o scădere a tensiunii arteriale care poate duce la amețeli și leșin, precum și la o scădere a funcției renale.

Persoanele în vârstă, pacienții cu insuficiență renală și cei cu diuretice sunt mai susceptibili la acest risc, a spus agenția.

Alți doi inhibitori SGLT2, care acționează prin determinarea rinichilor să excrete glucoza în urină, mai degrabă decât să o reabsorbă, au fost aprobați anterior în SUA: canagliflozin (Invokana) și dapagliflozin (Farxiga).

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Stimulentul de yohimbină poate îmbunătăți secreția de insulină la pacienții cu diabet zaharat de tip 2 care prezintă un risc genetic pentru boală, au descoperit cercetătorii.

Într-un mic studiu efectuat pe 50 de pacienți cu diabet zaharat de tip 2, cei cu o mutație a genei ADRA2A au îmbunătățit secreția de insulină la 30 de minute după o încărcare de glucoză comparativ cu cei fără mutație, Anders Rosengren, MD, dr., De la Universitatea Lund din Suedia și colegii au raportat în Science Translational Medicine.

"Aceste descoperiri reprezintă primul exemplu de direcționare farmacologică a unui mecanism specific de boală pentru diabetul de tip 2 cuplat la o variantă genetică comună," ei au scris.

Anders a declarat pentru MedPage Today într-un e-mail că studiul este "o dovadă de concept importantă pentru medicina personalizată," iar studiul aduce "spera mult ca aceasta va deschide o noua cale de a trata diabetul de tip 2."

Studiile au arătat că un singur polimorfism nucleotidic (SNP) în gena ADRA2A (rs553668) determină supraexprimarea receptorului adrenergic alfa (2A), ducând la secreția de insulină afectată. Aproximativ 40% dintre pacienții cu diabet zaharat de tip 2 au această mutație, au spus cercetătorii.

Ei au emis ipoteza că blocarea acestui receptor cu antagonistul alfa (2A) yohimbină ar putea îmbunătăți secreția de insulină la pacienții cu mutație.

Medicamentul este un stimulent cu efecte afrodisiace și ușoare de inhibitor al monoaminooxidazei (MAOI) și este utilizat în prezent pentru tratarea xerostomiei sau a disfuncției sexuale.

Ei au randomizat 50 de pacienți cu diabet zaharat de tip 2 fie la placebo, fie la una dintre cele două doze de yohimbină – 10 mg sau 20 mg – și au evaluat un obiectiv principal al răspunsului la insulină la 30 de minute după o încărcare de glucoză într-un test de toleranță la glucoză pe cale orală.

La purtătorii de mutații, doza de 10 mg a crescut secreția de insulină la 30 de minute cu 20%, iar doza de 20 mg a crescut-o cu 29%.

A existat o relație clară între doză și genă, doza de 10 mg crescând secreția de insulină cu 14% per alelă cu risc suplimentar și doza de 20 mg crescând-o cu 16% pe alelă cu risc suplimentar.

Dar medicamentul a venit cu efecte secundare, crescând atât nivelul de noradrenalină, cât și tensiunea arterială. Cinci pacienți au raportat, de asemenea, că medicamentul, despre care se știe că este anxiogen, le-a dat anxietate.

Rosengren și-a spus echipa "acum va încerca să modifice substanța ușor pentru a reduce creșterea tensiunii arteriale, apoi o va testa în timp mai lung și, în cele din urmă, în grupuri mai mari de pacienți înainte de a ști dacă poate fi implementată clinic."

Au ajuns la concluzia că "defectul secreției de insulină la pacienții care prezintă genotipul de risc ADRA2A poate fi corectat prin antagonism al receptorilor adrenergici alfa (2A)" și că acest lucru poate oferi o "noi mijloace terapeutice pentru a viza defectul celulelor beta la 40% dintre pacienții cu diabet zaharat de tip 2 care prezintă varianta de risc."

Constatările arată, de asemenea, că "cunoașterea variantelor de risc genetic poate fi utilizată pentru a ghida intervențiile terapeutice care pot viza direct fiziopatologia subiacentă și demonstrează potențialul tratamentului individualizat specific genotipului diabetului de tip 2."

Claes-Goran Ostenson, MD, de la Institutul Karolinska din Stockholm, a avertizat într-un editorial însoțitor că doar aproximativ 4% din toți pacienții cu diabet zaharat de tip 2 sunt homozigoți pentru alela de risc – populația care beneficiază cel mai mult de acest tratament.

Ostenson a remarcat, de asemenea, că acest tip de receptor este exprimat în mai multe țesuturi și organe, deci poate provoca multe efecte adverse nedorite, inclusiv modificări ale funcției mușchilor inimii.

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

O dietă de înaltă calitate a fost legată de un risc de mortalitate semnificativ mai mic în comparație cu o dietă slabă, potrivit unei analize recente a două mari cohorte din SUA de profesioniști din domeniul sănătății.

Menținerea unei creșteri cu 20 de procente a scorurilor calității dietei pe o perioadă de 12 ani – o indicație a unei calități îmbunătățite a dietei – a fost asociată cu o reducere cu 8% -17% a mortalității, a raportat dr. Mercedes Sotos-Prieto, de la Harvard TH Școala de sănătate publică Chan din Boston și colegii săi.

În schimb, înrăutățirea calității dietei în perioada de 12 ani a fost asociată cu o creștere a mortalității cu 6% -12%, au scris ei în New England Journal of Medicine.

Riscul de deces din orice cauză a fost semnificativ mai mic, cu 9% -14%, în rândul persoanelor care au menținut o dietă de înaltă calitate decât în ​​rândul celor care au avut în mod constant scoruri dietetice scăzute în timp.

"Acesta este primul studiu care demonstrează că îmbunătățirea calității dietei în timp este asociată cu un risc redus de mortalitate totală și cardiovasculară," Sotos-Prieto a declarat pentru MedPage Today. "Studiile anterioare au constatat că un scor mai ridicat al calității dietei este asociat cu o mortalitate mai mică, dar niciunul dintre aceste studii nu a examinat modificările dinamice ale calității dietei în timp și riscul ulterior de mortalitate."

"În ansamblu, constatările noastre susțin recomandările din liniile directoare dietetice 2015-2020, care recomandă mai multe modele de alimentație sănătoasă. Nu este necesar să se respecte un singur plan dietetic pentru a obține un model alimentar sănătos," a remarcat ea.

Cercetătorii au examinat date despre 47.994 de femei din studiul de asistență medicală și 25.745 de bărbați din studiul de urmărire al profesioniștilor din sănătate din 1998 până în 2010.

Modificările în calitatea dietei în ultimii 12 ani au fost evaluate cu utilizarea scorului Alternative Healthy Eating Index-2010, a scorului Dietei Mediteraneene Alternative și a scorurilor dietetice Abordări dietetice pentru a opri hipertensiunea (DASH).

La momentul inițial și la fiecare 4 ani după aceea, participanții au completat chestionare validate privind frecvența alimentelor cu informații despre dietă. Informațiile privind stilul de viață și factorii de risc pentru bolile cardiovasculare – inclusiv starea de fumat, utilizarea aspirinei, contraceptivele orale și diabetul – au fost evaluate și actualizate în fiecare an.

Cercetătorii au folosit modele de pericole proporționale Cox pentru a calcula rapoartele de pericol ajustate pentru mortalitatea totală și cauză specifică.

Rezultatele au arătat că, în cohortele de alimentație sănătoasă alternativă, persoanele cu o creștere mai mare a calității dietei erau mai tinere, aveau un scor inițial de dietă mai scăzut, se angajau în mai multă activitate fizică și consumau mai puțin alcool decât participanții cu schimbări mici în calitatea dietei.

Modele similare au fost observate în grupurile Dieta mediteraneană alternativă și grupurile DASH în care persoanele care au raportat o calitate constantă a dietei erau mai în vârstă, aveau un IMC mai mic, erau mai puțin probabil să fie fumători curenți și erau mai activi fizic decât cei cu o dietă slabă, atât la inițială și 12 ani mai târziu.

HR-urile combinate pentru mortalitatea de toate cauzele în rândul persoanelor cu cea mai mare îmbunătățire a calității dietei (13% -33% îmbunătățire), comparativ cu cei care au avut o calitate relativ stabilă a dietei (0% -3% îmbunătățire), în 12- perioada de an au fost după cum urmează:

0,91 (IÎ 95% 0,85-0,97) pentru indicele alimentației sănătoase alternative 0,84 (IÎ 95% 0,78-0,91) pentru dieta mediteraneană alternativă 0,89 (IÎ 95% 0,84-0,95) pentru DASH

În schimb, comparativ cu nicio modificare a calității dietei, o scădere a calității dietei a fost asociată cu creșterea mortalității totale: HR combinată 1,12 (95% IC 1,05-1,19), 1,06 (95% IC 0,99-1,13) și 1,06 (95% CI 1.00-1.12), respectiv urotrin, pentru cele trei tipuri de diete.

Dintre persoanele care au menținut o dietă de înaltă calitate pe parcursul perioadei de 12 ani, riscul de deces a fost mai mic cu 14% (IÎ 95% 8% -19%) atunci când a fost evaluat cu scorul indicelui alternativ al alimentației sănătoase, 11% (95% CI 5% -18%) cu scorul Dieta Mediteraneană Alternativă și 9% (95% CI 2% -15%) cu scorul DASH decât cei care au avut scoruri dieta scăzute în mod constant în aceeași perioadă.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că descoperirile au implicații importante pentru informarea orientărilor politice și a strategiilor pentru a susține o dietă sănătoasă în timp în rândul bărbaților și femeilor de vârstă mijlocie. Și, deși orientările anterioare au pus un accent mai mare pe calitatea generală a dietei, "dovezile actuale indică faptul că tiparele dietetice sănătoase împărtășesc cele mai multe dintre caracteristicile comune, inclusiv aportul mai mare de fructe, legume, cereale integrale, nuci și leguminoase și aportul mai mic de carne roșie și procesată, băuturi îndulcite cu zahăr și cereale foarte rafinate," Spuse Sotos-Prieto.

Ea a explicat că, în timp ce grupul ei nu și-ar putea asuma o relație de cauzalitate, urmărirea foarte lungă a cohortelor a permis echipei să examineze schimbările în calitatea dietei și riscul ulterior de mortalitate pentru analize care sunt "mai robuste decât analizele tradiționale utilizând calitatea dietei de bază sau actualizată."

Limitările studiului au inclus potențialul erorilor de măsurare și generalizabilitatea limitată, deoarece participanții au fost în mare parte profesioniști în sănătate albi.

Dezvăluiri

Studiul a fost susținut de NIH.

Sotos Prieto a dezvăluit sprijinul Fundației Alfonso Martin Escudero. Un coautor a dezvăluit sprijinul de la NIH și relațiile relevante cu Metagenics și Comisia pentru Walnut din California.

Share this article

Comments are closed.